My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 8 Januari 2013

Just another stories.

Now i am back to the office, doing normal routine.

For the last two months being the full of sweet stories and tragedies. Half side said saya letih travel kerja yang jauh, facing heavy traffic jam, sampai rumah lambat, kids kelaparan minta nasi, house-chores  and work again. Sungguh saya letih.. But on the other half said, i am glad to have a good friendship with a lot of old and new friends there.Till we meet again somedays.

My little Hannah has grown up- lagi dua bulan dah 2 tahun.
Since she becomes a growing toddler, perangai pun dah sama naik dengan badan.
Sebab tu la tak banyak gambar Hannah yang berjaya di snap. Sebab, Hannah adalah sangat gedik bila depan camera dengan macam-macam moving actions. Apa Hannah ingat mummy ni pakai DSLR ke bole capture movement sangat sharp.




Dari baby, Hannah is a medicine friendly. Term baru untuk "orang yang tau nak kena makan ubat melompat-lompat macam nak dapat ice cream."

Bila makan ice cream, dua-dua kena jadi Tarzan.

Bila nampak saya ambil bekas ubat, Hannah punya Yey! sungguh tak faham.... Ni ubat nak, mummy nak bagi ubat.

Tapi kalau ubat daddy tu air Coke, habis-habisan Hannah tak nak. Bersungguh geleng kepala "Tak nakkk! Tak sedap!" :) Helah menjadi!!

Scott's Emulsion putih adalah supplement saya turun temurun dari kecik sampai dah beranak pinak. Memang dari kecik Ummi dah bagi makan minyak ikan tu. Ingat lagi dulu dalam botol kaca..


When I was younger, I never understood why people would want to consume this disgusting stuff. But now, I know the importance of eating fish oil. The most important is the Omega 3 fatty acids which we all know our bodies need. Then we have the  Vitamin A & Vitamin D, essential Vitamins which Cod Liver Oil has good amount of.  And as if that alone was not enough, Cod Liver Oil is known to be good to fight against heart diseases, skin problems, helps prevent cancer, improving bone health, prevents learning disabilities and many more. No wonder our parents force such stuff into us when we were younger.
Pure Code Liver Oil rich in Vitamins A & D and are a rich natural source of essential polyunsaturated fatty acids – the Omega-3 fatty acids, including EPA and DHA. Vitamins A & D may help build up body’s resistance to infection, maintain healthy tissue and promote strong bones and teeth. Credit to: SOMEONE

Sekarang Hannah dah start minyak ikan Scott`s yang capsules. Sebelum ni fav Hannah yang liquid kaler putih tu. Oleh sebab dia belum tau macam mana nak telan ubat pill, cubaan pertama yang Hannah buat is dia hisap capsule minyak ikan tu sampai pecah, then she spills out the broken capsule.

Who dare to do this?? Bau minyak ikan je cukup la horrible, lagi pulak nak kunyah makan dalm mulut kan.. iyewwwww yucksss!! Anda mampu? Saya tidak!!!
But not to my little girl. Saya sallute lah... Memang tabik spring kat Hannah.
So since that, macam tu la cara Hannah bila kena makan minyak ikan kod. :D

Was tried to my little Harraz too. Tapi nampak gaya tekak Harraz ikut tekak daddy. There was a story happened; that day as daily routine its time for everybody in the house for supplements intake dari mak, bapak ke anak-anak.. so i bagi sikit minyak ikan Scott's to Harraz. Hoho... selambak Harraz muntah memancut-mancut memang kow2 mommy kena siram dengan muntah anak.
Bila dah kalut kena la mintak tolong daddy sebab mummy dah kuyup, daddy ask why he suddenly muntah? Harraz jolok mulut ke?? Dia batuk??
Hikhik end up I pun bagi tau penangan Scott's putih. Daddy said; "Patut la adik bau ikan! Padan la muka mummy kan!"
Now i was thinking another way to provide him with Cod Liver oil too.




Success doesn't come to you…you go to it

1 Kata-kata Magik:

NORLIDA on 10 Januari 2013 10:00 PG berkata...

bile mau tuka omegaguard ni..hehe;)

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template