My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 24 Mei 2011

Hannah buli daddy. (";)

Last weekend Daddy kononnya berani menyahut cabaran, nak jaga lil Hannah sorang-sorang, while mommy needs to go to office for two hours.
...Since it only for two hours....
Siap pesan kat Hannah, "hari ni kita berdikari, Mommy pergi keje sekejap je."
In a while i dah nak ke office, Hannah bagi 1st present to her daddy. 
-A very BIG Poo Poo-

Sorry, mommy dah tak sempat nak change your diaper, daddy.. please help.

Dalam sejarah, itu la 1st time daddy tukarkan diaper Hannah. The 1st time ever.
Thank you Hannah for the first lesson. hikhik...
:D :D
Lepas tu, Hannah bagi BIG present lagi.
Hannah turns up became high pitch tantrum. Nak menggelupur Daddy tak tau nak buat macam mana.
She keeps crying non-stop in two hours.. 
Tak mo susu dalam botol. Mommy dah prepare everything, susu dah siap2 dalam botol susu, and daddy dah standby letak dalam air panas. 
Also reject!
Bawak jalan-jalan tawaf satu rumah pun tak jalan. Menangis sekuat hati tak berenti.
Poning kepalo daddy dibueknyo. Peluh-peluh jantan semua abis banjir. 
Haih la sayanggg... Mommy rasa nak terbang balik je terus. Time-time tu pulak la terasa jauh sangat dari ofis ni nak balik rumah.
Sampai je mommy kat rumah senyap terus then tido sampai petang.
Dengan mommy skali Hannah tidokan.. hehehe
-Selesai-
Padan la muka daddy kena buli dengan Hannah Qaisara. Serik ke daddy nak jaga Hannah Qaisara lagi lepas ni?
Daddy cakap tak serik tapi tinggalkan susu tu skali. Daddy x de direct susu nak bagi Hannah. 
:D :D :D

Hannah tau hari cuti tak pergi sekolah. Duduk rumah kan mommy ada, mana boleh minum susu dengan botol. tak aci.. Mana mommy!!!!

Bijak si kecik ni. 
Saya rasa dia ada instinct yang sangat kuat.
Kalau kat rumah pengasuh, bila masuk pukul 6pm je Hannah dah mula reject susu botol. 
Ada 2-3 kali mommy balik lambat around 8pm, Hannah lapar tapi langsung x nak minum susu.
Hannah tunggu mommy balik, tahan lapar sampai tertidur. 
Alahai kesian.. 
Sejak tu sharp 5.30pm mommy will try her very best pecut terus balik rumah. 

Then now, bila mommy dah sampai kat bawah, Hannah dah bagi hint kat nenek dia merengek manja gedik-gedik sikit.
Then her nenek dah tau ni mesti mommy kat bawah dah nak sampai.
Kuatkan deria gerak hati Hannah Qaisara mommy.






Petang lepas Hannah tantrum, Lid datang rumah.
(kredito pichas to Ms Norlida)
Ni 1st time jumpa dia lepas masing2 abis belajar dulu. Bila jumpa balik masing-masing dah bergenarasi sorang satu. Tq for a visit Lid. 
InsyaAllah nanti kitorang g kuantan Hannah dah boleh lari pakai kasut yang aunty bagi. Terima kasih...

Success doesn't come to you…you go to it

5 Kata-kata Magik:

NORLIDA on 24 Mei 2011 1:16 PTG berkata...

ahaha..terglemer plak i msuk ur blog
:p

Insya Allah ade rezki pjg umo kite tgk bby berdue ni lumba lari plak..hehe;)

reza berkata...

gambar ke - 4 mmg ada tokoh ibu ikhlas..
tapi line nih terbaik
"Daddy cakap tak serik tapi tinggalkan susu tu skali. Daddy x de direct susu nak bagi Hannah. "

word veri : waker
weird?

ladyfisz on 24 Mei 2011 4:46 PTG berkata...

Lid: InsyaAllah. aku rasa mcm by the time derang nak lumba lari, myra dah nak dapat adik baru kot. wiwi...

reza: tu insiden myra geram nak tarik rambut anak aku. x la tokoh mana pun. weih tu aku mention sopan la tu. kalau cakap direct kang lagi wierdo! :):) apa kata ko yang translate kan.
FYI anak aku x minum susu tepung. So far masih fully breast feed.

mrsdjones on 31 Mei 2011 11:20 PG berkata...

Noi.. bagus la Hannah fully on bm and ebm! weee! Go mommy! Bila nak jumpa? jom?

ladyfisz on 31 Mei 2011 2:19 PTG berkata...

ct: alhamdulillah, so far masih berusaha. mengubat kekecewaan sbb x dapat bersalin normal hari tu. at least noi puas. bebila ct balik KL, call la. noi duk kinrara je x la jauh mana pun kalau kita nak dating.

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template