My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Jumaat, 3 Jun 2011

Gambatte sayang!

Sekarang tengah musim cuti sekolah semua orang berpusu-pusu kawin, macam tu jugak lah ramainya yang sibuk plan kenduri mana nak kena pegi. Ingat keje je kena buat decision making ikut priority. Pilih kenduri kawin pun kena jugak sekarang ni.

Walaupun kami sekeluarga tak terkait bercuti di kala cuti sekolah ni, tapi hujung minggu je beratur kenduri nak kena attend.

Lil Hannah pun dapat baju baru sebab nak pergi kenduri. She got her 1st dress and sooner or later, i believe there will be a lot more. Baju raya lagi kan Hannah. 

Jom kita pow daddy. ;)



Isnin lepas Hannah got her 3rd jabs. As usual, she cried for a couple sec then 'huha-huha' like nothing happened.
So glad bila Hannah tak demam evertime lepas cucuk. Even kesan injek yang hari tu pun masih bengkak, Hannah mommy maintain cool. 

I started to trust the benifit of 'susu ibu' seems Hannah belum pernah lagi x sihat yang sampai makan ubat. Belum demam,batuk or selsema. Even rasa-rasa macam kena jaundice dulu pun nurse cakap x de. End up saya pun buat biasa-biasa saja. 

Ada terbaca petua dari wani, kalau tak nak baby selsema sapu vicks banyak2 kat kaki dia sebelum pakai stokin. So far everynight saya buat menjadi. Korang-korang nak tiru silakan.

Alhamdulillah Hannah is a very strong little girl.

2M4W Hannah baru lepas jab.

1st step
2nd step, struggle time ni.
Tadaaaa!! Mommy, Hannah dah terror guling-guling!
Muka puas sebab dah pandai
Next step Hannah nak kedepan pulak. Montot dah naik ni.

Hannah dah penat training.
Semalam Hannah is 3 months old. Masa nak ambil Hannah dekat rumah Makchek, dia tgh meniarap.

Sambil menjerit..

Mommy: " Makchek ni dia buat sendiri ke??"
Makchek:" Haaa la. x tau ke dia dah boleh meniarap?"
Mommy:" Tak tau pun. Sebelum ni dia pusing tapi tangan sebelah tak lepas, then nangis. End up     terlentang balik"
Sampai je rumah, bila letak je Hannah terus berguling. 
Meaning "officially" sekarang Hannah dah boleh meniarap. Malam tadi tengah mamai nak tido, dalam gelap pun dia sibuk nak berguling-guling. 

Petang semalam lepas meniarap Hannah tak tau nak baring balik. Bila dah letih dia pun nangis.
Tapi malam tadi tengok rilek je dia guling-guling kiri kanan.

-Alhamdulillah-
Ya Allah yang Maha kaya, saya berdoa our Hannah Qaisara diberi kesihatan yang baik, kepintaran akal dan kemuliaan akhlak untuknya. Amin..

Kain pelekat daddy kesukaan Hannah. Kain ni la peneman Hannah tido lena masa dalam pantang dulu, daddy jauh.


Success doesn't come to you…you go to it

3 Kata-kata Magik:

. i . n . a . z . on 4 Jun 2011 3:07 PG berkata...

congrats little baby girl. sudah pandai meniarap.

abglan on 6 Jun 2011 4:00 PTG berkata...

ape nak cakap nie ek... erm he he he...

thanezra on 9 Jun 2011 4:55 PG berkata...

noi ayat tekan x guna dah ek?
anyway...aku pon terror berguling kor tak blog pon <--drama?

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template