My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Jumaat, 3 Februari 2012

Out of no where, i feel so motherly today...

What a day! Hari ni saya ibarat menjadi badut!! 
Ok x mo cerita sebab saya sudah tidak marah-marah lagi.

Nak cerita something ni.
I am 27weeks pregnant and still breast feeding my little angle 11months Cik Hannah Qaisara. 
Tahu, it is not advisable sebab it can cause pre-mature labour due to early contractions.

I noticed bila bf hannah, adik will moving sooooo actively. 
I have no idea is it because of pre - contractsion or what so ever, tapi saya fikir yang positif saja.
Time tu saya akan cakap dekat adik Hannah, 
Kakak kongsi minum susu mommy.
Nanti adik dah lahir, kakak dengan adik minum susu mommy sama-sama ye.

I will do my best to breastfeed Hannah everyday sebab tak nak dia lupa. Saya rasa seronok sebab Hannah masih `ketagih' and i always hope it will remain until i give birth very soon.

I had never thought to wean off my little Hannah at least until she is 2 years old walaupun sekarang Hannah is not 100% fully breastfeed anymore. I aim once adik lahir Hannah will still continue bf as much as she wants.

Allah maha berkuasa, DIA maha menentukan apa-apa pun. 
Jadi saya tawakal saja sebab saya harap DIA tau apa niat saya. 

Mommy doakan adik lahir dengan selamat, sihat dah kuat. 

Daddy ada record Hannah main dengan adik dalam perut. Sangat funny and full of loves among the four of us lovely happy family.
Hannah main bubble-bubble atas perut mommy then dia tepuk-tepuk sambil mulut tak tau cakap apa. 
I wish adik could understand what his sister is trying to say.

Me and husband will keep the precious valuable video for both of them bila dah besar nanti. 

I always pray me and husband selalu di murahkan rezeki, panjang umur dan sihat untuk besarkan Hannah, adik and future baby to be [who knows.. :D ] sampai mereka dewasa dan berjaya dunia akhirat.

Mommy loves daddy very much!
Mommy loves Hannah Qaisara very much!
Mommy loves adik too very much!

So do you guys love me too as much as i love you or even more?

Dulu masa kecik-kecik, i pun selalu doakan ayah ummi panjang umur sihat selalu untuk besarkan kami adik beradik. Sekarang baru faham perasaan mcm mana rasa bila anak-anak perlukan ibu bapa mereka.

Bersyukur kita masih ada ibu bapa, sayang dan hormati lah mereka sampai akhirat.
Doa anak-anak yang soleh tak pernah putus fadhilatnya kan.. InsyaAllah.

Success doesn't come to you…you go to it

Khamis, 2 Februari 2012

Hannah main buai.

Semalam saya sampai awal kebetulan jalan adalah sangat smooth.
6.30pm saya dah sampai rumah.
Kesian Hannah tak dapat nak main petang dekat luar even though she's eager to play outside.
Terlintas nak bawak Hannah pergi playground kat bawah since masih awal lagi ni.
Riang tak terkata tengok dia seronok main buaian. 
Tak de langsung riak takut bila buaian tu swing. 




Cik Abam yang dah kembali tembam. Happy to see her abam and so cheerful.

Sejak jadi mak ni, i will always thinking of something that makes Hannah Qaisara learning about life and having fun to grow up.

Kalau petang ni mommy sampai awal, kita main buai lagi ok!

Success doesn't come to you…you go to it

Selasa, 31 Januari 2012

She's doing soooo great!

video

She walks! I am so happy she already can walk at age of 10M 2W.
Reza kata dia belajar dari lembu menari.. mungkin.. Tapi saya rasa dia belajar dari Paksu Hidzwan yang beza 4 bulan dari Hannah. Well done baby! Atau mungkin Hannah tau dia akan jadi kakak very soon, so she needs to be an independent kakak. Mommy and daddy are very proud of you and love you infinity every moments.

Since Hannah rajin belajar, mommy and daddy hadiahkan her 1st real shoe. No more pre-walker shoe. So sekarang Hannah kena belajar berjalan pakai kasut pulak ye sayang..

She also needs her 2nd batch of pajamas and shirts. Semua dah sendat, seluar dah senteng and dah comot belaka.  So we bought her segerombolan baju tido and shirts hanya di Giant. Tak kisah pun baju Giant yg hanya belas-belas RM je sepasang utk pakai kat rumah je kan. Still baju and cantik-cantik jugak. Tak payah gedik nak branded la.
Mommy shopping baju Hannah rambang mata tup-tup dah dekat 20 pasang. :D x pe nak sampai 3rd batch kan lambat lagi. OK la tu sekali sekala.

Hannah juga dah kena tuka botol susu yang lebih besar. 9Oz bole habis dalam sekelip mata. Penat makchek selaku pengasuh Hannah nak kena bancuh susu 2 kali sbb guna botol yang 5Oz tu. Dun worry, mommy dah belikan yg 10 Oz terus. Minum susu byk-byk ok. Cepat besar and abam macam dulu.

Hannah tak suka makan nasi biasa. Stok malas nak kunyah kot ye la sbb gigi beratur kat depan je. Since mommy perasan kalau suap nasi mmg Hannah x makan banyak, everyday mommy akan masak bubur nasi+carrot+kentang dan ikan.  Tak pernah cukup kalau bukan 2 mangkuk Hannah habiskan.
Rutin biasa, lepas dinner she will take her Scott Emulsion kaler putih. Mommy kecik2 dulu sama macam Hannah senang makan ubat. Tapi bila try sikit sisa kat sudu Hannah Scott putih tu rasa loya tekak. Hannah relax je telan mcm sedap sungguh.
Alhamdulillah since ambik suplement tu Hannah dah Abam balik, batuk selsema demam pun tak lama macam dulu. Selera makan dah OK macam biasa.

Adik Hannah??
Erm lately ni rasa macam dah tak muat perut. Obviously kicking which mommy cepat noticed. Hannah dulu mommy confuse kicking ke perut angin. hahha ala, 1st time cam mana nak tau.
So far so good, and doc said he has `pistol'. InsyaAllah kalau ada rezeki, dapat la kami sepasang.
 


Hannah dah menunjukkan ciri-ciri anak Daddy.. Daddy's Little Girl. Bagi chance mommy conquer katil ke ni? Ke dah x mo tido dgn mommy? Ceitttt!!!!


 Success doesn't come to you…you go to it
 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template