My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 31 Januari 2012

She's doing soooo great!


She walks! I am so happy she already can walk at age of 10M 2W.
Reza kata dia belajar dari lembu menari.. mungkin.. Tapi saya rasa dia belajar dari Paksu Hidzwan yang beza 4 bulan dari Hannah. Well done baby! Atau mungkin Hannah tau dia akan jadi kakak very soon, so she needs to be an independent kakak. Mommy and daddy are very proud of you and love you infinity every moments.

Since Hannah rajin belajar, mommy and daddy hadiahkan her 1st real shoe. No more pre-walker shoe. So sekarang Hannah kena belajar berjalan pakai kasut pulak ye sayang..

She also needs her 2nd batch of pajamas and shirts. Semua dah sendat, seluar dah senteng and dah comot belaka.  So we bought her segerombolan baju tido and shirts hanya di Giant. Tak kisah pun baju Giant yg hanya belas-belas RM je sepasang utk pakai kat rumah je kan. Still baju and cantik-cantik jugak. Tak payah gedik nak branded la.
Mommy shopping baju Hannah rambang mata tup-tup dah dekat 20 pasang. :D x pe nak sampai 3rd batch kan lambat lagi. OK la tu sekali sekala.

Hannah juga dah kena tuka botol susu yang lebih besar. 9Oz bole habis dalam sekelip mata. Penat makchek selaku pengasuh Hannah nak kena bancuh susu 2 kali sbb guna botol yang 5Oz tu. Dun worry, mommy dah belikan yg 10 Oz terus. Minum susu byk-byk ok. Cepat besar and abam macam dulu.

Hannah tak suka makan nasi biasa. Stok malas nak kunyah kot ye la sbb gigi beratur kat depan je. Since mommy perasan kalau suap nasi mmg Hannah x makan banyak, everyday mommy akan masak bubur nasi+carrot+kentang dan ikan.  Tak pernah cukup kalau bukan 2 mangkuk Hannah habiskan.
Rutin biasa, lepas dinner she will take her Scott Emulsion kaler putih. Mommy kecik2 dulu sama macam Hannah senang makan ubat. Tapi bila try sikit sisa kat sudu Hannah Scott putih tu rasa loya tekak. Hannah relax je telan mcm sedap sungguh.
Alhamdulillah since ambik suplement tu Hannah dah Abam balik, batuk selsema demam pun tak lama macam dulu. Selera makan dah OK macam biasa.

Adik Hannah??
Erm lately ni rasa macam dah tak muat perut. Obviously kicking which mommy cepat noticed. Hannah dulu mommy confuse kicking ke perut angin. hahha ala, 1st time cam mana nak tau.
So far so good, and doc said he has `pistol'. InsyaAllah kalau ada rezeki, dapat la kami sepasang.
 


Hannah dah menunjukkan ciri-ciri anak Daddy.. Daddy's Little Girl. Bagi chance mommy conquer katil ke ni? Ke dah x mo tido dgn mommy? Ceitttt!!!!


 Success doesn't come to you…you go to it

4 Kata-kata Magik:

MummyWan on 31 Januari 2012 4:18 PTG berkata...

Salam Noi..
Wahh...dah nak masuk 2 org ekk?
Congrates..

ladyfisz on 31 Januari 2012 4:45 PTG berkata...

Wasalam. Wan noi add ye blog ni.
heheh insyaAllah 8 may ni due. Thanks..

. i . n . a . z . on 2 Februari 2012 2:50 PTG berkata...

congrats hannah dah pandai jalan. nak bagi affan la jugak scotts tu, affan senang deman, senang batuk dan sangat kurang selera makan

ladyfisz on 2 Februari 2012 3:29 PTG berkata...

thanks inaz. Try la bg kat Affan jugak. tp bergantung kepada tahap menerimaan Affan sbb rasanya amat lah sangat tidak lazat. aku pun x lalu dah nak telan. hikhikhik...

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template