My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Isnin, 18 Januari 2010

Check list terpenting..

Its for my reminder and my own checklist.
Of course i am extra happy if it would help others too..
Dalam kegairahan nak menshopping-shopping, as for me perkara yang harus didahulukan ialah Permohonan Nikah.


Zaman sekarang ni nak kahwin pun susah.


Isi borang sana, isi borang sini, lulus sana, pass sini..



Thennnn >>> OK proceed.

(baru la bole kahwin. Baru la jugak bole sibuk nak beli itu ini dengan penuh semangat)



Tapi kalau kebetulan tengah ada "Super Duper SALE", grab the oppurtinity n shopping lah dengan bijak.


Prosedur Permohonan Nikah Lelaki >> Klik sini

Prosedur Permohonan Nikah Perempuan >> Klik sini



tadaa..... macam-macam kan derang nak. Hikhikhik.. selamat menggaru kepala la korang2 yang nak kawin gak tu..


Semua check-list and dokumen sokongan semua ada derang bg tau.


So, sebelum nak buat checklist kenduri.. selesaikn check-list Permohonan Nikah dulu.


And termasuk dalam check-list is pegi buat HIV test. As result for HIV test ni kena submit sekali ngan borang mohon nikah nanti.


Jom buat HIV Test! >> Senarai Klinik Kesihatan Kerajaan Selangor (Ujian HIV) as what i've said test kena buat kat klinik kerajaan.


At first we were planning to go for HIV test at early of February. Since i just noticed that the result needs to submit together with the Nikah form, then we need to do the test earlier la dear.


Next week ok tak?


Success doesn't come to you…you go to it

5 Kata-kata Magik:

pu3 berkata...

darling, hiv test result itu only valid for 3 months kannn? sakit wooo kene cucuk!

ladyfisz on 20 Januari 2010 3:56 PTG berkata...

yup... valid for 3 months. i only have +/- 2 months left dear.. jangan saiko aku yer.. cucuk cam wat derma darah je kn?

pu3 berkata...

mana ada mcm derma darah jer. dia cucuk kat jari tuhhh,jarum besarrrr

mrsdjones on 25 Januari 2010 10:30 PG berkata...

tak rasa pon noi. cuma seram tgk jarum je haha..

thanezra on 26 Januari 2010 2:50 PTG berkata...

dia amik darah dari bontot ke?

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template