My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Rabu, 27 Januari 2010

Teruskan bersedia..

Ok... ticktock tinggal lg 73 hari. +- lebih kurang lagi dua bulan.
Huhu.. banyak lagi yang tak siap.

Last weekend ayah, ummi, mr fiance and me visit butik pengantin. Ilham butik saya dapat dari Ladyneo. Alhamdulillah selamat bersalin dah pun dia. Set makeup ala-ala earth colour. Tak mo lipstick merah menyala & eye shadow kaler2 pelangi.

Akhirnya,
Pelamin dewan & segala barang berkait termasuk bunga pahar- SET
Bilik pengantin - SET
Make up sanding - SET
Baju pengantin (baru) - SET
Pintu gerbang -SET
Bunga pagar tempat laluan pengantin - SET
Kos = less than RM2K. :D
Theme: gold, cream, purple and blue. macam2 ada kan..

Katering pun dah selesai.
Set meja makan tetamu- SET
Meja Pengantin - SET
Meja VIP - SET
Dome VIP - SET
Buffet - SET
Lauk Pengantin - SET
Minum petang - SET
Menu: Nasi minyak, nasi briyani, nasi putih.
Lauk: tak igt tapi yang pasti ada rendang tok.
Kos = +- RM15K. (1000-1500 orang)

Photographer = SET (penginapan sponsored by tuan rumah)
Kos = less than 1K untuk event 2 hari plus outdoor. pun saya suka :D

saya tak mewah.. berbelanja la dengan bijak.. buat pilihan terbaik..

Last week juga pergi melawat Dewan Proton tu sebab nak draft peta. Hokkeeyyyyyy besar macam org nak buat persembahan teater.
Saya nak duduk diam je ayah, bukan nak wat show kat atas tu nanti. Seriauuuu je rasa.

Kad still dalam process mendesign. Mr fiance punya role.. He chooses card kaler pink + purple. Tak bole nak bayang macam mana jadi rupa nnt. But dah warn x mo gamba tepak sirih, x mo gamba cincin, x mo gamba2 yang menunjukkan tersangat kad kahwin.
Next is.. waaa baju nikah tak buat lagi bole??? :D

Success doesn't come to you…you go to it

1 Kata-kata Magik:

~dARlee zURiS~ on 2 Februari 2010 2:47 PTG berkata...

memang pasti time tu aku tengah dalam pantang.huhuu...

yeahh..buat persiapan sikit2
tak lama g dah
:)

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template