My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Jumaat, 5 Disember 2008

Kisah Sizzling and ABC



Balik keje tadi aku ke Giant dgn kak Ina. Dah janji dengan dia smlm nak date bershopping.


Walaupun hati aku ni resah rasa tak keruan, tp aku bukan ada skill nak mengubat orang. So untuk melupakan sementara, aku membuzykn diri ke Giant. Dalam hati aku berdoa semoga cepat sembuh.


Sampai2 Giant td trus aku ajak Kak Ina; “kita makan dulu leh tak? Lapar la”


 


Al kisahnya plan dating dah berantai email time keje td. Kalo ‘orang-orang server’ kat sini wat spot chek email, cofirm aku success jd shortlisted top 10 yg inbox and sent items paling banyak. :D


Kalah Manager agaknya. Tak payah la aku nak bagi tips cam mana nak masuk ranking tu yer. Korang-korang pun dah leh agak apa keje aku kat ofis. Hahahah…


Nak chat ngan YM kang kelip2 oren je kat tool bars aku bwh ni. Online guna Meebo pn on, Email berantai never ending stories pun jalan sama. Bak kata orang “multi-tasking”.


 


Tapi keje jalan gak beb! Tak caye Tanya boss..


 


Agak-agak dengar orang mcm nak lalu, cpt je screen aku jd benda lain. Owh… Rajin budak ni buat keje. Focus jer” Dia tak tau sepekak-pekak aku dgn head set sumbat kat telinga, ada kalanya aku mutekn so aku dengar kalo korang ada kutuk aku.


 


Ada sorang member aku ni dia suka gayut ngan fon ofis. Tapi dia bijak, tak nak guna fon yg kat meja dia. GEdik2 jugak nak dtg meja aku. Memula wat2 cam;


“Hye Nurul, Is everything OK on your side?” Sambil tangan mengdial no tepon and terus gayut dengan ngada2 nyer.


HAHAHA time ni Ia aku meng “mute” kan bunyik. Mesti dia igt aku ni pekak tengah dengar lagu kan.


(So jangan tertipu dengan HEADSET yang melekat)


Agak-agak geli kang aku on la balik sound. Tak larat siottttt!


 


EH balik kisah di Giant.


 


Kat Giant td, g makan kat food court. Sizzling Mee ngan ABC fav aku.


Kat food court Giant tu ada taman mainan kecik tuk budak-budak. Tetiba ada satu family India ni tangkap gamba anak beranak kat gelongsor plastic n kuda goyang2 yg bubuh duit dua posen tu.


Semangat anak-anak dia menyengih siap lambai-lambai tangan. Bapak dia amik vedio kot.


Dalam hati aku ni suka gelakkn orang, Jahat kan!!! hikhik.


Dari mana derang2 ni sume??? Nape ngan kuda plastic pun nak posing, dlm Giant plk tu. G la taman bunga ke.. muzium ke..


 


Ahh lantak korang la. Yang penting sizzling n ABC aku lazat!


 


Ya Allah banyak gila aku makan ari ni. Apa kena ntah…


 


Ermm aku jakun buah Avocado BOLEH??? Ye la aku ni bukan orang pekan nak dapat makan buah glemer2. Tadi la baru 1st time rasa. Dulu pernah beli tapi aku ni bodo tak tau buah tu mcm mana, so aku igt dia dah busuk sbb cam lembik.


Then aku pun buang la.


Rupa-rupanya buah tu mmg lembik2 mcm tu. Ala2 durian gitewww!


 


Wow aku suka! Tapi Kak Ina kata tak oleh mkn byk2 nanti Gemoks.


 


Aku abiskan bun yang buy 1 free 1, Choco balls 2 bijik dua2 aku cubit-cubit je sbb tak sedap.. Jap ni tadi baru abiskan nugget 8 ketul.


REZA!!! Tolong aku.. cam mana nak kuarkn balik apa yg aku dah blend dlm perut aku mlm ni????


 


BTW, Reza thanks for the SMS. Aku online mlm ni. Tp aku tak reti nak reply apa but then nanti aku susah  hati lg.


 


Darling plk tak abis2 tanya aku ada duit lg ke tak. Risau sangat dia aku kebulur time aku belum gaji ni. Dun worry la dear, I still can survive. I wont ask if i still have some. :D


 


-Perlu tidur-



  

4 Kata-kata Magik:

ima on 6 Disember 2008 1:44 PG berkata...

teman pon tak penah makan avocado...

Azmah Hadi berkata...

xda apa petua...so happen aku tiba2 sakit dan terus turun mendadak ..ker? entah ah...


eh kor gi tak wedding aku ? :P

0ladyfisz0 on 9 Disember 2008 3:13 PTG berkata...

ima:
lorrr kat german x de avocado ke? x pe2 kita fhm... mana kelasss avocado ngan buah manggis kan ima. :D

Reza:
benci kor!!! aku sipi2 tertipu. tetiba kisah petua confuse aku.
wedding ko bila??? KORANG!!!! REZA NAK KAWEN!!!!
aaaaa amik kau..

Azmah Hadi berkata...

eh kenapa kamu confuse nurul...nih azmah nih...saya akan kawen tak lama lagi..

reza pon nak kawen ke?...bagus lah...dia baik orangnyer...sungguh sesuai dibuat husband..

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template