My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Khamis, 14 Mei 2009

Bestnya..

Its been a few days ago.


Memang kerja gila. Orang gila pun tak pernah buat mcm aku kot.  But at least i did something.


He came last week. But no movie for this time.


We went for picnic at Bukit Hijau. Syok gila tak de orang. Bak kata Kak Ina;  'ini tempat aku yang punya'. Eh ni bukan dialog Jin kat dalam cite Ahmad Albab tu ke? hehhehe..


Cari port gila baik and ada pulak org tinggalkn tikar kat situ. Apa lagi kemudahan dah ada rugi kalau tak manfaatkan. Sampai2 terus makan mihun goreng yang K ina masak. Lazattt. Aku surrender kalau bab masak benda yg goreng2 macam ni. Tah apa2 yang jadi nnt.


DSC00094


Darling kena hidupkan api sebab aku kepingin nak makan BBQ. Degil api tu x nak menyala.. K ina sampai dah 3 4 kali turun naik celup kaki tak idup2 jgk. Tapi ahirnya success. Aku tolong tengok n tiup2 je.


Ok la tu aku dah tolong marinade ayam. Tapi tertawar sket. :D


Tadaaaaaa.....


DSC00097


DSC00096


DSC00093


-----------------------------------------------------------------------------------------------


On the next day ( Sunday)


Darling ikut aku pergi class kat Sg Puyu. Tahan dia lepak kat kedai mamak tunggu aku abis class 2 jam. In return i treated him lunch at Seoul's Garden. Lagi pun Birthday in advance kan yg.. Syok tengok darling makan daging. 


DSC00030


After lunch I ask him, "Abg cane kalo takde tiket nak balik?"  Dia mmg saja lmbt2kan nak g cari tiket.


Aku dah mula panjang akal. ;) Isnin cuti replacement sebab Wesak Day. Apa laaa aku nak buat hari isnin nanti bila darling dah balik.


Hehe aku pun gatal mulut. "Let say if takde tiket,kita g KL malam ni nak??? Tp lps abis class la." (FYI aku ada class kul 8.30-10.00mlm)


I said IF TAKDE TIKET. wah..wah.. darling trus ckp "tak yah la kita g cari tiket. Kita g KL yer.. Abg sponsor" :D aku ON jerrrr..


So tak jadi la mencuba2 nak pegi beli tiket. Trus g shopping kat QB. Mak aihhh shopping sakan bday boy. Complete sepersalinan dia beli. Kasut, baju, perfume, n we bought 2 pairs of jeans for us. Nanti la kita pakai sama2 ye abg..


Malam tu tengah kelas darling duduk pulak kat gerai burger yang ada dkt2 situ. Kesian jgk aku rasa biarkn dia mcm tu. Tp nak buat cane.. tetiba teringat Ct, husband n kid. Hehehe... kalo Faiz leh jaga Zara 3 jam masa Ct tgh wat class takkan la darling x leh nak jaga diri sndiri kan. :D


Kul 11.30pm kitorang gerak g KL. Aku seperti biasa co-pilot yang tak berapa nak setia. :D apa lagi. tido la.. dah kul bape pun time tu. Ciput je aku drive dari Gopeng ke RNR Tapah. Tu pun darling tak tido jgk. Risau kot...


Sampai KL dah pagi then darling trus pegi keje. Aku tido kejap kat umah Tini kat Putrajaya. Thanks sis for the keropok lekor 1 plastik n u sgt2 concerned kat akak kan.. Darling cakap tu tanda dia sayang kat kakak ipar dia. kehkehkeh..


Walaupun keje gila,  aku sempat jugak jumpa sahabat lama. Dengan jujurnya aku ckp kat darling g lunch ngan Reza. huahuahua... dia ok je..


Thanks Reza sbb blanja aku lunch kat Secret Recepi. BTW ko dah comel balik. Masa montel dulu x berapa nak hensem. Heheheh...


I reached Penang at 7.30pm then rushed to class at 8.00pm. Macam nak lunyai dah badan ni rasanya.


Yang penting aku happy sangat weekend hari tu.


-tata-

3 Kata-kata Magik:

Ustaz Ronggeng berkata...

Amboi...dulu montel tak comel yeh
fine!
anyway...hebat kor...sungguh not u..nak wat benda2 out of the ordinary nih...tahniah2...apa lagi jom lah Freedom kat Melaka

ladyfisz on 19 Mei 2009 10:11 PG berkata...

Reza:
Montel mcm dulu tak comel ar.. Aku pn tak jd nak tergoda. keskeskes… Sekarang fikir 2 3 kali kot.. hehe Tak de ah. aku gurau je..
Hehe i pun rasa sungguh not me. Hermm kisah Freedom tu nnt aku fikir kan. And again why Melaka? Kantoi ngan mak mertua tak ke naya je????

Ustaz Ronggeng berkata...

yeh tak yeh
tapi bila lagi
elok lepas wedding Wak nih weih

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template