My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Jumaat, 5 Februari 2010

all about $$$$

Semalam ayah call bagi tau pasal langsir, cadar and kain baju seragam keluarga dah beli.
(Honestly cakap, saya rasa my parent lagi bz daripada orang yang nak kawin tu.)

There's few things yang saya kurang setuju.

Either it is too expensive for me; or i am too simple for them.

Cadar sampai RM700 and window curtain for almost RM1000.

What a huge wasted to me. Plus the reception nanti will be held at somewhere else and normally only relatives will be around at home.
Seriously i am not agree.

I want it to be just an ordinary and simple. I tak nak membazir2 for something yang surely ada option lain where we can get it in a good quality too.
I know i am the eldest and the only daughter in the family. But this not something that i need.

However many thank you to ayah and ummi. They are working very hard for this. I knew...

Just got to know that the night after akad nikah lepas Asar, there's Majlis Cukur Jambul for my new born causin and "SUDDENLY add on" ada Majlis Khatam Quran for me too. Anybody nak menumpang teman saya? Juga dah buat saya seriauuuu nak mengaji sorang2 di tengah khalayak ramai.

As for what i knew, schedule is for Kenduri Doa Selamat and "may be" ada Naik Buai for baby. Tapi tak sure lagi kan masa tu.
Now kenapa jadi Khatam Quran pulak.
Ermm Abg, kita dah nikah kan time tu nanti. Kita khatam sama-sama nak?? Errrr tapiiiiiiiiiii ada ke orang buat macam tu? :)
-ntah-

----------------------------------------
Lagi kisah pembaziran sekata.

I just bought a "whole body set stuff" cost RM2K while i am craving for money for my wed in two months more.
tettttttttttttttttttttt. End of the story.

-having triple headache-

Success doesn't come to you…you go to it

4 Kata-kata Magik:

mrsdjones on 5 Februari 2010 2:22 PTG berkata...

Takpe la Noi. Dah beli dah pon. Just be happy that ur parents love you so much and they are willing to spend that amount of money for you ;) hehee.. now get ready for kahwin, mentally and physically ok! Smile always, jgn tensi2 hehe :D

~dARlee zURiS~ on 5 Februari 2010 4:03 PTG berkata...

alaa..anak 1st nak kawen.mestilah parents excited
biarkan je lah.
kegembiraan diorang,kegembiraan kita gak kan?

. i . n . a . z . on 5 Februari 2010 4:50 PTG berkata...

biasa la tu. benda benda tu memang biasanya mahal pun. dan kenduri kenduri sampingan tu pun biasa juga. just follow the flow. dan paling penting, jangan stress

ladyfisz on 8 Februari 2010 12:27 PTG berkata...

nette: stress la jgk. sbb terasa macam dah kelam kabut.
zuris: mmg saya happy. tapi tak nak membebankan. :(
inaz: saya tak setuju langsir tingkap bilik 3 ketul tu je sampai 1K. sangat tak berbaloi rasanya..

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template