My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Isnin, 18 Julai 2011

its my birthday and its my fault!

I just reached another number of age yesterday.
Yadaaa.. Happy Birthday to me!

Seharusnya saya rasa sangat sangat bersyukur dengan apa yg telah DIA anugerahkan. InsyaAllah, kesihatan yang baik. Rezekinya yang tak pernah putus, suami dan hannah yang sangat lovely. 
Walaupun agak kurang best sebab Mr Daddy kena pergi training both Sat and Sun, tapi dia tak lupa it was my birthday. I love u too sayang.

Oleh sebab Mr Daddy keje, ummi, mommy dan Hannah anak beranak merayapkan diri ke IOI. Stroller and baby carrier tu ada kat dalam keta Mr Daddy, jadi Hannah terpaksa la kami tukar2 manual carry. Fuhh semangat.. sampai ke pinggang juga la terasa sengalnya.
Tapi Hannah sangat behave. GOOD GIRL darl! 
Me, my mommy and my little girl were celebrated my birthday at Kenny Rogers. Having 2 set meals free 1 set by Jusco Birthday Voucher. Seeee... even Mr Daddy tak join pun dapat juga. Kamu always in my heart my dear husb.
Tak sampai 5 min kami tiga beranak sampai rumah, Mr Daddy pun sampai juga. What a coincidence.. Kalau tak ada la yang kena tunggu luar sebab tak bawa kunci. 

Sebelum berjoli ke IOI, tengok pintu kereta kemek side co-pilot seater. Mood terus terbang melayang bila kemek yang disertakan pakej berlubang sebesar batang pensil. Ummi pesan, maafkan orang itu dan redha kan saja. InsyaAllah ada hikmahnya. 
Saya memang rasa sakit mata bila nampak; tapi kalau si polan yang bertanggungjawab tu tinggalkan surat cinta say sorry pun saya dah sejuk. 
-bersabar lah ye-


Hannah jatuh dari katil semalam, mommy terasa macam nak jatuh jantung terkejut. Masa tu Hannah tengah tido and mommy nak iron baju Daddy di bilik sebelah. 
Sampai sekarang rasanya kalau lah boleh diputarkn balik masa 2-3 min sebelum kejadian. 
Hannah sayang, mommy say very very very sorry. Hannah kuat ok. 

Tuhan saja yang tahu macam mana perasaan saya. Banyak-banyak berdoa Hannah tak apa2 luaran dan dalaman. 
Tak terbayang baby seusia 4bulan jatuk tergolek dari katil yang berlantaikan tiles tidak beralas. Keras kan???

Kalau kita jatuh, tahu bangun sendiri. 
Hannah jatuh, menangis dalam keadaan tertiarap.
 Kalau lah saya dapat sambut. Rasa bersalah tak habis lagi ni.. 
Apa harus saya lakukan?

Ok Noi!! stay strong... Enough with your KALAU lah itu and KALAU lah ini..



I am feeling guilty to my little girl. Sayang, stay sihat dan kuat OK. Tuhan... please help me. Amin...

Success doesn't come to you…you go to it

3 Kata-kata Magik:

.mek.mizah. on 18 Julai 2011 12:27 PTG berkata...

sian baby hannah! huhu.. xpelah, at least die belajar rasa sakit, kan good experience tu! huhu
btw, miss u kak nurul,
and happy belated birthday!!

Puan ApasH on 19 Julai 2011 1:05 PTG berkata...

1st of all happy belated birthday. Tak sangka ye..anak nama sama, dorang lahir pon dekat2..then birthday kita pon dekat2..

Cian anak awak..ur Hannah mesti kuat.
Saya belum experience mcm tu dengan my Hannah. Dengan kakak dia mmg selalu le..Tapi alhamdulillah xde sampai kes teruk..benjol gitu je..

eh bengong berkata...

redha????
klu aku maki hamun cari sampai mati kereta/motor tu

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template