My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 11 Mei 2010

11 datang lagi. ;)

Cepatnya masa berlalu.. Teringat lagi saat-saat menunggu tarikh 10/11 April.
Alhamdulillah, saya dah selamat menjadi isterinya.

11haribulan sangat istimewa buat kami.

Dulu pernah ada orang tanya; "nape noi buat 11hb?"
Bukan time cuti sekolah.
Bukan nya awal n ujung bulan.

Tapi, tarikh istimewa tak perlu tunggu cuti sekolah n awal ujung bulan.

Tarikh couple2 monyet dulu 11.11.2007
Tarikh bertunang 18.1.2009 (11hb x sempat sebab wo pergi haji)

Masa nak kawin dulu ayah tanya nak kawin 11hb ke 18hb? Meaningful tarikh-tarikh yang ayah suruh pilih.

Tapi kalau nak tunggu 11.11.2010 lambat sangat la pulak. Saya dah tak sabar. huahuahua..

Hari ni dah sebulan kami kawin. Yerrr tau baru sebulan. Tapi, sekejap je dah abis sebulan.

Sejak kawin, saya rasa saya sayang dia lebih dari dulu.
Sejak kawin, saya rasa saya semakin rajin dari dulu.
Sejak kawin, saya rasa saya lagi banyak keje nak kena buat.
Sejak kawin, saya rasa saya lebih pandai bermain dengan masa 24jam.
Sejak kawin, saya rasa saya lebih selamat.
Sejak kawin, saya rasa saya lebih gembira.
Sejak kawin, saya rasa saya lebih dihargai.
Sejak kawin, saya rasa saya lebih tenang.

Betul orang cakap kawin memang best. (yang pahit masam payau lain cerita... bukan kat entri yg ni)

Sejak kawin, dia tunjuk cara sayang dia.

Masa tak kawin lagi malu katanya. Sampai aku pn confuse dia ni sayang aku ke tidak.

Sejak kawin, dia lebih bertanggungjawab.

Ok tu je. x nak puji lebih-lebih. kekeke..

Dulu sorang-sorang, jaga diri sendiri. Sendiri ada, sendiri pakai, sendiri tanggung.
Sejak kawin, apa yg ada, kami pakai, kami tanggung. Kesimpulannya ialah kongsi and sharing.

Rutin saya memang dah tersangat lain dari dulu.
Dulu buah hati pernah sound suka tido lambat pas tu bangun pn lambat.

Sekarang, tido memang lambat, tapi saya bangun awal okeh.

Manipulasi 24jam saya:

6.30am-bangun
iron baju, siapkan breakfast sambil mesin kain.
8.10am-breakfast sama-sama.
8.20am-buah hati pergi keje. Baru saya pulak bersiap-siap nak pergi keje.
1.00pm- Balik rumah lunch. Masa ni la manipulasiku bermula.
Lepas lunch setelkan kain baju, vacum rumah, siapkan bahan-bahan tuk masak balik keje karang.
6.00pm- balik keje terus kalut prepare dinner.
7.30pm- dinner sama-sama.
8.30pm- pegi kelas
10.00pm-balik rumah.

fuhhhh! sehari ku baru selesai. Esok mulakan hari baru.

Terrrrrrrsangat lain dari dulu.

Saya berdoa rumah tangga kami terus bahagia, di murahkn rezeki, diberkati dan kekal hingga akhir hayat.

Memandangkan Isnin special case, (hari tak sempat masak) yippi!!
Meeting at 6.30pm kena straight away to class from office.
Akibatnya, we celebrated our 2.6 years love anniversary and 1 month wedding anniversary with this.



Few shots of the Big events, i ada letak kat Likely W.H.E.E.L

Success doesn't come to you…you go to it

1 Kata-kata Magik:

~dARlee zURiS~ on 11 Mei 2010 10:56 PTG berkata...

yeahh...kawen memang best!
;)
lg best bila dpt baby nanti..

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template