My Princess

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Sweetpie

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 14 Jun 2011

Gold and diamonds for her.


Semua ni rezeki Hannah. 
Alhamdulillah Allah beri saya kesempatan untuk susukan Hannah sampai sekarang. Kalau bahasa lainnya; my little girl has been fully breastfeed for 3M2W.

Hannah is still young, still very longgggg journey to go..

  • Sememangnya semangat kena kuat. 
  • Mental kena tabah.
  • Jiwa kena rajin. 
  • BIG 'M' langsung tak boleh ada kalau nak teruskan misi.
  • Badan mesti sihat, diet kemudian kira.. 
  • Supplements dan susu jangan skip lubang-lubang. As for now i am consuming Set B( breastfeeding set) from Shaklee and susu sukahati janji minum susu everyday.

Ingat lagi masa usia Hannah baru nak masuk 2 hari, susu memang tak ada. Anak melalak, mak menangis berdoa.
1 hari saya akan habiskan 3L susu HL. Dah jadi macam minum air masak dibuatnya.. Tapi alhamdulillah berhasil akhirnya..

  • Buah kurma juga tak dilupakan. 
Thank you abg sebab teringat jugak nak belikan untuk saya masa pergi sembahyang Jumaat kat masjid minggu lepas. I appreciate it very much.
Bagus masjid tu ada jual kurma. Kat mana nak cari kurma yang elok tiba-tiba kalau bukan dah nak dekat puasa nanti.

  • Money mooney juga harus terbang untuk terus bersemangat. Investment for the future i believe..

Yeaaa fridge baru itu hanya untuk isi 'rezeki emas' my little Hannah. Tak ada ruang untuk benda lain.
My dear husb garu kepala bila si isteri yang tak reti sabar nak itu ini semata-mata untuk menjayakan misi beliau..
Hehehe sorry my dear, what i demanded are only for your new girlfriend's good. 


Kalau nak petua, ramai lagi working mothers kat luar tu yang hebat-hebat breastfeed baby diorang dengan success.I am very proud of them! 
Rakan-rakan terdekat yang dah berjaya; Ct Nette, Norlida and Murni.  They are working mothers. Very super career lady. Caya lah korang ni! 
Yang lain-lain may be saya terlupa or tak tau.

Hari ni agak sedih sebab kepala serabut akibatnya hasil kurang daripada biasa. Tak pe sayang, jap lagi mommy berusaha lebih gigih in more calm mind and soul. 
..InsyaAllah..

Success doesn't come to you…you go to it

2 Kata-kata Magik:

Wanita Luvly (^__^) on 14 Jun 2011 3:39 PTG berkata...

banyaknye susu utk hannah...

reza bergaya berkata...

tuh lah...aku kagum...noi gagah!
ahahahaha
wey noi...skrg fhm lah kot...aku tak fikir bab menyusu...oh well...berharap lah dulu ok ngek!..xoxo

 

It whirls likely W.H.E.E.L Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template